gyerekülések

Kókuszmatrac?

gyerekmatracMilyen matracot vegyek?

Kókusz, vagy habszivacs matrac a jobb?


Milyen a jó babafekhely?

Elvárások a matracokkal szemben.

Elég nehéz összefoglalni, hogy milyen is a jó fekhely, hiszen mindannyiunknak mások az igényei, mindenkinek más a kényelmes matrac és tulajdonképp nekünk kell döntenünk a gyermekünk kényelméről. Megpróbálom összefoglalni tehát, hogy milyen szempontokat is kell szem előtt tartani, mielőtt elkészítjük az érkező csecsemő fekhelyét, megvásároljuk matracát. Valaki a bio kókuszmatracra, valaki a szivacsmatracra teszi a voksát. Mindkettő lehet megfelelő választás gyermekünk egészséges pihenése szempontjából és mindkét változatból elég sok kerül piacra a matracok fejlesztőinek, gyártóinak köszönhetően. 
Sok szülő dilemmája
- kókuszmatrac-szivacsmatrac
- szivacsmatrac-kókuszmatrac?
Melyik is a jó matrac? 


Tehát, a fontosabb szempontok, amit érdemes szem előtt tartani matrac vásárlásakor:

1.  A baba ne süppedhessen bele az ágyba. 
A jó matrac elősegíti a szabad levegőhöz jutást, valamint segíti a könnyed megfordulását babánknak.

2A gerinc alátámasztása rugalmas legyen.

A megfelelő keménység mellett óvja a gerincet a terhelésektől, és elősegíti a gerinc egészséges fejlődését. A csontozat egészséges fejlődéséhez megfelelően kemény alátámasztást biztosít elkerülve az ortopédiai elváltozásokat. Valamint a matrac felülete rugalmas, mely a testfelületre jutó terheléseket egyenletesen elosztja.

3A matrac felülete legyen kellemes tapintású és bőrbarát.
A babák az első időben ingereket gyűjtenek be környezetükről szaglással, így az alattuk lévő matracból is, ezért nem elhanyagolható a matrac felülete, valamint annak szaga. Törekedni kell tehát, hogy pozitív ingereket szerezzenek környezetükről.

4. A matrac antiallergén és könnyen tisztítható legyen.
A matrac huzata képes távol tartani az atkákat, ha jól szellőzik és mosható.  A kókuszmatracok a huzat levétele után a zuhanyban egyszerűen átmoshatóak. A szivacsmatracok tisztítása kicsit munkaigényesebb ezért a felületére matracvédő huzatot érdemes tenni.


kokosA kókuszmatrac:

A kókuszmatrac a matracok közül azért tekinthető bionak, mert legnagyobb részben tartalmaz természetes anyagokat. Tehát a kókuszmatracok nem csak kényelmesek, de roppant népszerűek is azok körében, akik a természetes dolgokat részesítik előnyben.

A kókuszmatrac anyaga:

A kókuszdiót borító külső rostok alkotják a kókuszmatracok belsejét, természetes kaucsuk és műgumi hozzáadásával készül. Ezen anyagok hozzáadása nélkül a kókuszmatrac túlságosan merev lenne, valamint a rostok törékenyek lennének, ebből adódóan a kókuszmatrac kényelmetlen és élvezhetetlen lenne.

A kókuszmatracok előnyei:

A kókuszmatrac belsejében található kókuszrostok megfelelően kemények ahhoz, hogy alátámasszák a gerincoszlopot, ezért roppant előnyös a gyermekek számára. 

A kókuszmatrac teljesen antiallergén és atkáktól mentes, így a legjobb választás azoknak, akik allergiásak a házi poratkákra.

A kókuszrost semmilyen mennyiségben nem veszi fel a vizet és más folyadékokat. Az ember alvás közben testnedveit párologtatja, ami a kókuszmatrac belsejébe szivárogva a rostok között gombásodást okozhat. A kókuszmatrac azonban nem veszi fel a folyadékokat, valamint tökéletes szellőzése miatt a folyadékok könnyen elpárolognak a kókuszmatrac belsejéből, meggátolva a gombásodást. Természetesen a babák ma már nagyon biztonságos pelenkákban alszanak, de esetenként a kifolyó pisi sem okozhat gondot, a kókuszmatrac tisztítása nagyon egyszerű. A huzat levétele után a kókuszmatrac a kádban átmosható.

A kókuszmatrac hátránya, hogy önmagában nem rendelkezik pontrugalmassággal, ezért előnyösebb olyan kókuszmatracot vásárolni, ahol a kókusztáblát szivacs fedőréteg borítja. A gyermekek részére mindig olyat válasszunk, aminek a közepében van a kókuszréteg, hisz a gyermekek csontozata fejlődésben van és annak minden esetben szüksége van alátámasztásra, alátámasztás hiányában a csontozat deformálódhat. Felnőttek esetében az alátámasztás hiánya maximum kialvatlanságot, kimerültséget okoz. A fedő szivacsréteg vastagságát a puhaság igényének tekintetében válasszuk meg. 

habA habszivacs matrac:
Gyerekkorunkban szinte valamennyien habszivacs matracokon nőttünk fel. Ezért sokan választják ma is ezt a változatot. A matracgyártás korszerűsödésének köszönhetően sok változatot találhatunk gyermek habszivacs matracokból. A megfelelő tartás és súlyelosztás érdekében itt is megtaláljuk a kemény tartó magot és a puha kényelmes felületkialakítást. Alakíthatóságuknak és a habok keménységének szabályozhatóságával, különböző felületi kialakítású és eltérő keménységű matracokat készítenek.
Az alapanyagok fejlődésével felbukkantak az antibakteriális habok, amelyben nem alakulhatnak ki a baktérium- és gombatelepek, így a háziporatka megtelepedése is megakadályozható. A hideghab előretörésével, korszerűsödésével olyan kialakítású matracokat készítenek, amilyen igény éppen felmerül. A hideghabokból elkészíthető termékeknek csak a fantázia szabhat határokat. Könnyű, légáteresztő, formastabil, nem hajlamos a melegedésre és nyitott sejtszerkezetének köszönhetően elkerülhető az oly' veszélyes széndioxid visszalégzés.


A habszivacs matrac előnye a kókuszmatraccal szemben a formatartósság, nem rostokból áll a belső réteg, ezért az nem tud töredezni és porlani.

Összefoglalva, tulajdonképp jó választás lehet akár a kókuszmatrac, akár a habszivacs matrac, hisz mindkettő előnyös és a babának megfelelő tulajdonságokkal rendelkezhet. Azt, hogy melyik megoldás mellett döntünk, mindenkinek magára bízzuk, hisz nem elhanyagolható az ár sem, amit nem árt megfontolnunk.

Google

Nemrég vásárolták.

x

A játék jelentkezési határideje lejárt!
Kövess minket a Facebook oldalunkon és legközelebb neked is lehetőséged lesz a nyerésre!

x

    

Weboldalunk cookie-k és sütik használatával javítja a felhasználói élményt. Az oldal használatával ezt elfogadom!