Olvasási idő: 2 percek
Ha gyerekzsúr, akkor Méhecskés süti! Bár általában nem az étel a legfontosabb egy gyerekzsúron, mégis érdemes különleges figyelmet fordítani rá. A születésnapi torta, ajándékok, játékok mellett az ételek ugyanis nem csak az éhség enyhítéséhez, de a buli hangulatához is hozzájárulnak. Ha gyerekzsúr ételekről van szó, helyezzük a hangsúlyt elsősorban a minőségre és az ötletességre!
A méhecskés süti hozzávalói:
A piskótához:
- 3 db tojás
- 0.5 csomag sütőpor
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál finomliszt
A krémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 csomag, főzős vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 9 evőkanál cukor
- 3 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 20 g zselatinfix
Díszítéshez:
- 2 csomag gyümölcsös tortazselé
- őszibarack kompót, a méhecskékhez
- olvasztott csoki
A méhecskés süti elkészítése:
Piskóta:
A 3 tojást kettéválasztjuk, a sárgájához teszünk 2 evőkanál cukrot és a fél sütőport. A fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, valamint a sárgáját is jó habosra verjük, ezután a két habot óvatosan összekeverjük és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, kézi habverővel lassan csomómentessé keverjük.
Lisztezett tepsiben kb. 15 perc alatt szépre sütjük.
Krém:
A vaníliapudingot 5 evőkanál cukorral és 3 dl tejjel sűrűre főzzük, majd hűtjük.Amíg kihűl, addig a tejszínt 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük, keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a zselatinfixet.
A kihűlt vaníliapudinghoz mixerrel hozzákeverjük a túrót, majd utána óvatosan a felvert tejszínhabot is.
A tepsiben lévő piskótalapra kenjük a túrós habos masszát, rárendezzük a gyümölcsöt és méhecskeformára díszítjük, majd az elkészített gyümölcszselét szépen ráöntjük.
Díszítés:
A sárgabarack kompótot szárazra töröljük és olvasztott csokiból kialakítjuk a méhecskék csíkjait és fejét, majd két mandulából a szárnyakat. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk. Másnap már fogyasztható is a süti, a gyerekek legnagyobb örömére!
Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés